Η ΤΙΓΡΗ (PANTHERA

Η τίγρη (Panthera Τίγρης), ένα μέλος της οικογένειας Felidae, είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις «μεγάλες γάτες» στο γένος Panthera. [4] Η τίγρη είναι εγγενής σε ένα μεγάλο μέρος στα ανατολικά και νότια Ασία, και είναι μια κορυφή θηρευτών και των ένα υποχρεωτικό σαρκοφάγο. Τα μεγαλύτερα υποείδη τίγρης είναι συγκρίσιμες σε μέγεθος με τη μεγαλύτερη εξαφανιστεί αιλουροειδήΦυματίωση, [5] [6], φθάνοντας έως και 3,3 μέτρα (11 πόδια) συνολικού μήκους, βάρους μέχρι 300 χιλιογράμμων (660 λίβρες), και έχοντας κυνόδοντες έως 4 ίντσες καιρό. [7] Εκτός από το μεγάλο όγκο και τη δύναμή τους, πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό τους είναι ένα μοτίβο από σκοτεινή κάθετες ρίγες που επικαλύπτει σχεδόν λευκό έως κοκκινωπό-πορτοκαλί γούνα, με ελαφρύτερα underparts. Τα πιο πολλά υποείδη τίγρης είναι η τίγρη της Βεγγάλης, ενώ το μεγαλύτερο είναι το Σιβηρίας τίγρης.

Τίγρεις έχουν διάρκεια ζωής 10-15 ετών στην άγρια ​​φύση, αλλά μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 20 χρόνια σε αιχμαλωσία. [8] Πρόκειται για μεγάλη ευελιξία προσαρμογής και κυμαίνονται από την Σιβηρία τάιγκα να ανοίξει λιβάδια και τα τροπικά βάλτους μαγγρόβια.
Πρόκειται για την εδαφική και γενικά μοναχικά ζώα, που συχνά απαιτούν μεγάλες γειτονικές περιοχές των οικοτόπων που υποστηρίζουν τις απαιτήσεις λεία τους. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι αυτόχθονες σε ορισμένες από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, έχει προκαλέσει σημαντικές συγκρούσεις με τους ανθρώπους. Τρία από τα εννέα υποείδη της σύγχρονης τίγρης έχουν εξαφανιστεί, και τα υπόλοιπα έξι έχουν χαρακτηριστεί ως απειλούμενα, κάποια κριτικά έτσι. Ο πρωταρχικός άμεσα αίτια συγκαταλέγονται η καταστροφή των οικοτόπων, ο κατακερματισμός, και το κυνήγι.
Ιστορικά, οι τίγρεις έχουν υπάρξει από τη Μεσοποταμία και τον Καύκασο στο μεγαλύτερο μέρος της Νότιας και Ανατολικής Ασίας. Σήμερα, το φάσμα των ειδών μειώνεται δραστικά. Όλα τα σωζόμενα είδη είναι υπό επίσημη προστασία, αλλά η λαθροθηρία, η καταστροφή των οικοτόπων, καθώς και αιμομιξίας κατάθλιψη συνεχίζουν να απειλούν τις τίγρεις.
Τίγρεις είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και δημοφιλή της χαρισματικής megafauna του κόσμου. Έχουν χαρακτήρισε κυρίως στην αρχαία μυθολογία και λαογραφία, και εξακολουθούν να απεικονίζονται στις σύγχρονες ταινίες και λογοτεχνία. Τίγρεις εμφανίζονται σε πολλές σημαίες και τα οικόσημα, ως μασκότ για αθλητικές ομάδες, και όπως το εθνικό ζώο αρκετών ασιατικών εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας

0 Response to "Η ΤΙΓΡΗ (PANTHERA"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme