ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΓΡΟΘΙΑ


ΝΕΟ ΠΟΥΛΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Το πουλί γροθιά- με φτέρωμα punk-rock είναι ένα νέο-και ενδεχομένως απειλούνται-είδη πτηνών που κάνει το σπίτι του τα τελευταία απομεινάρια ενός απομακρυσμένου Κολομβίας δάσος σύννεφο.

Μεταγλώττισε σπίνου βούρτσα Yariguíes, το μικρό πουλί βρέθηκε για πρώτη φορά το 2004 σε μια απομονωμένη περιοχή της ανατολικής οροσειράς των Άνδεων γνωστό ως Serranía de los Yariguíes. Η περιοχή και η σπίνου είναι τόσο το όνομα για το Yariguíes, μια γηγενή φυλή που κατοίκησαν κάποτε δάση των βουνών και με τις υπάρχουσες πληροφορίες αυτοκτόνησε μάζα και όχι υποβάλλει στην ισπανική αποικιοκρατία το 1500.

Κατά τα τελευταία τρία χρόνια ερευνητές Thomas Donegan και την Blanca Huertas έχουν τακτικά πεζοπορία στο τηλεχειριστήριο δάση Άνδεις για να βοηθήσει τον γρίπης ποικιλότητα ειδών. Σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο στο Δελτίο της Λέσχης της βρετανικής ορνιθολόγους, Donegan και Huertas περιγράφουν την εξεύρεση ένα πουλί που διαφέρει από άλλα γνωστά σπίνοι βούρτσα επειδή έχει μια στερεά μαύρη ράχη και όχι άσπρα σημάδια στα φτερά του.

Κατά τη διάρκεια περαιτέρω επιτόπια έρευνα, το 2005 οι επιστήμονες ήταν σε θέση να συλλάβει ένα από τα πουλιά και να λαμβάνει φωτογραφίες και ένα δείγμα αίματος πριν από την αποδέσμευση πίσω στο φυσικό περιβάλλον. Οι εικόνες και η ανάλυση του DNA τσιμεντάρισε το καθεστώς του σπίνου ως ένα νέο είδος.

"Υπάρχουν περίπου δύο με τρία νέα πτηνά που βρέθηκαν στον κόσμο κάθε χρόνο," Donegan δήλωσε στο Associated Press. "Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός."

Και η ανακάλυψη του τι οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι ένα σπάνιο πουλί πήρε ώθηση διατήρηση στην εγκοπή του χρόνου. Μόνο μερικούς μήνες πριν από το νέο σπίνου βούρτσα επιβεβαιώθηκε, η κολομβιανή κυβέρνηση είχε ορίσει ένα μεγάλο μέρος του ενδιαιτήματος του πουλιού το Serranía de los Yariguíes Εθνικό Πάρκο, ένα 193.698 στρεμμάτων (78.387 στρεμμάτων) έκταση των προστατευόμενων χορτολιβαδικών εκτάσεων και των ορεινών δασών.

«Η νέα προστατευόμενη περιοχή," Donegan και Huertas έγραψε στο Δελτίο έγγραφό τους, "θα πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση [του Yariguíes σπίνων βούρτσα] και άλλων απειλούμενων ειδών."

0 Response to "ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΓΡΟΘΙΑ"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme