Tο βουνό Ταΰγετος (2.407 μ.) είναι το ψηλότερο της Πελοποννήσου, με όψη οροσειράς, στα σύνορα των νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η κύρια κορυφογραμμή του είναι μια τέλεια κόψη και ταυτόχρονα το όριο ανάμεσα στις δύο όψεις του –την ανατολική, με άφθονα νερά και δάση και μικρά εύφορα οροπέδια και τη δυτική με γυμνές πλαγιές, ράχες και ρεματιές. Από τον Ταΰγετο πηγάζουν ο Ευρώτας ποταμός, που χύνεται στον Λακωνικό κόλπο και ο Νέδοντας, που χύνεται στον Μεσσηνιακό κόλπο. Τον Ταΰγετο αυλακώνουν πολλοί χείμαρροι οι οποίοι σχηματίζουν μεγάλες χαράδρες. Οι ρεματιές με πυκνή βλάστηση στις όχθες τους αποτελούν καταφύγιο για μια αξιόλογη σε πληθυσμούς και ποικιλία πανίδα. Στα γρήγορα ρυάκια βρίσκονται νεροκότσυφες και βάτραχοι των ρυακιών, ενώ στα αργά μεγάλοι πληθυσμοί από αμφίβια και ουροδελή, όπως η σαλαμάνδρα. Στο ορεινό δάσος, που αποτελούν έλατα και μαυρόπευκα φωλιάζουν αρκετά είδη πουλιών και μικρών θηλαστικών. Ψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου είναι ο Προφήτης Ηλίας όπου βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι. 'Αλλες κορυφές είναι το Μαρμαρόκαστρο (2.228 μ.), η Μαυροβούνα ή Βασιλική (1.908 μ.), η Νεραϊδοβούνα (2.025 μ.), το Χαλασμένο βουνό (2.204 μ.) κ.ά. O Tαΰγετος προσφέρει ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων για διαδρομές κάθε δυσκολίας και διάρκειας. Εκτός από τις πεζοπορικές διαδρομές που έχουν ως αφετηρία τους πεδινούς οικισμούς και φτάνουν μέχρι τα ορεινά χωριά, μπορούν να γίνουν αναβάσεις στις κορυφές του βουνού. Επίσης, οι ορειβάτες μπορούν να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 ή να συνδυάσουν αναβάσεις στην ανατολική πλευρά με καταβάσεις στις μεγάλες χαράδρες της δυτικής πλευράς (Βυρός, Ρίντομο, ρέμα Βίντολης, φαράγγι Κοσκαράκας), σε διαδρομές που διαρκούν δύο ή τρεις ημέρες. Η ανάβαση στην κορυφή του βουνού γίνεται συνήθως από τη λακωνική πλευρά.
Στη θέση Βαρβάρα σε υψόμ. 1.550 μ., 3 ώρες περίπου από τον οικισμό Ντόριτσα του χωριού Παλαιοπαναγιά που βρίσκεται στον δρόμο από Σπάρτη για Γύθειο στα 12 περίπου χλμ. μετά το χωριό Ανώγεια, υπάρχει ορειβατικό καταφύγιο. Το καταφύγιο, που δημιουργήθηκε το 1961, προσφέρει βασικές εξυπηρετήσεις (θέρμανση, κουβέρτες, κουκέτες και κουζίνα) και μπορεί να φιλοξενήσει 26 άτομα. Η χρήση του γίνεται ύστερα από συνεννόηση με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (ΕΟΣ) Σπάρτης και με την παρουσία φύλακα. Η κλασική ανάβαση στο καταφύγιο αρχίζει από την πηγή Μαγγανιάρη (980 μ.) όπου φτάνει ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος από το χωριό Παλαιοπαναγιά. Στη θέση Μαγγανιάρη υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί από το δασαρχείο Σπάρτης.  Το μονοπάτι είναι πολύ καλά σημαδεμένο και βατό και είναι ιδεώδες για το καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται στη σκιά του ορεινού δάσους. Eπειτα από δύο συναντήσεις με τον δασικό δρόμο Μαγγανιάρη-Πενταυλών, οι αναβάτες αφήνουν πίσω τους τον «πολιτισμό» και παίρνουν το μονοπάτι. Το μονοπάτι διατρέχει με μικρή κλίση το δάσος και οδηγεί στην πηγή του Τρίποδα, που δίνει το όνομά της σε ολόκληρη την πλαγιά. Από το σημείο αυτό η κλίση μεγαλώνει και ψηλότερα το μονοπάτι διασταυρώνεται με το μονοπάτι της διαδρομής Ε4 (Καταφύγιο-Λακκώματα). Λίγο μετά το μονοπάτι οδηγεί στην πηγή Βαρβάρα, τελευταία πηγή πριν από το καταφύγιο, η οποία το καλοκαίρι συνήθως δεν έχει νερό. Το μονοπάτι οδηγεί σε χωματόδρομο, μέχρι το καταφύγιο.Η διαδρομή από την πηγή Μαγγανιάρη έως το καταφύγιο είναι 1 ώρα και 30 λεπτά, με υψομετρική διαφορά 570 μέτρων, ενώ από το καταφύγιο έως την κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 2.407 μ. η ανάβαση διαρκεί 2 1/2 ώρες περίπου. Η διαδρομή καταφύγιο-κορυφή είναι σηματοδοτημένη.
Από το καταφύγιο, ύστερα από ένα σύντομο δασωμένο τμήμα, οι ορειβάτες περνούν μια ρεματιά και ανηφορίζουν απότομα μέχρι ένα μικρό οροπέδιο. Στη συνέχεια περνούν δεύτερη ρεματιά και δεύτερο λιβάδι, όπου κάνουν ελιγμό αφήνοντας αριστερά τη λάκκα Γούβες (με χαρακτηριστικό σιδερένιο σταυρό). Ακόμη ψηλότερα κάνουν ελιγμούς ανάμεσα στα βράχια και φτάνουν στις Πλάκες, μεγάλο ανηφορικό ζωνάρι που σχηματίζει ένα φυσικό πλακόστρωτο σαν μονοπάτι στην πλαγιά, το οποίο ακολουθούν μέχρι τις Πόρτες, μικρό σχίσμα της κορυφογραμμής. Ο Προφήτης Ηλίας υψώνεται στα νότια και οι ορειβάτες ακολουθώντας τη ράχη του (αποκλίνοντας σταδιακά προς τα δυτικά) φθάνουν στο πλάτωμα της κορυφής. Γύρω από τον μικρό ναό του Προφήτη Ηλία υπάρχει σύμπλεγμα από μισογκρεμισμένα πέτρινα καλύβια, όπου καταλύουν οι προσκυνητές για το ετήσιο πανηγύρι στις 20 Ιουλίου.Αναβάσεις στο καταφύγιο μπορούν να γίνουν και από άλλα χωριά του νομού Λακωνίας και Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα από το χωριό της Αναβρυτής (7,5 χλμ. από το χωριό 'Αγιος Γιάννης της Σπάρτης) ξεκινούν τρία τέτοια μονοπάτια μεταξύ των οποίων και το ευρωπαϊκό Ε4, που μπορούν εύκολα να οδηγήσουν τους ορειβάτες στην καρδιά της ορεινής μαγείας του Ταϋγέτου. Έτσι μπορεί ο ορειβάτης να περπατήσει μία με μιάμιση ώρα μέσα στο φαράγγι της Αναβρυτής, να ακολουθήσει το μονοπάτι που οδηγεί στον Μυστρά ή αντίθετα να ανεβεί μέχρι το καταφύγιο της Βαρβάρας.   
Δείτε το video από την κορυφή του Ταυγέτου με το «φαινόμενο της πυραμίδας»




Κάθε χρόνο στις 19-20 Ιουλίου πλήθος κόσμου (λάτρεις του βουνού και όχι μόνο) ανεβαίνουν στον Ταΰγετο και πιο συγκεκριμένα στην υψηλότερη κορυφή του, τον προφήτη Ηλία στα 2.407 μέτρα!
Οι πιο γνωστές διαδρομές για τον προφήτη Ηλία είναι 2.Η μια είναι αυτή που ξεκινάει από το δασός Βασιλικής ('Αγιος Δημήτριος – Μουζια - Κορυφογραμμή Σπανακακι - Κορυφή) και η άλλη ξεκινάει από το καταφύγιο του ΕΟΣ στη Λακωνία η τη πηγή Μαγγανιάρη.
Η διάφορα δυσκολίας είναι τεράστια ανάμεσα σε αυτές τις δυο διαδρομές. Η πρώτη διαδρομή περιλαμβάνει διάσχιση της κορυφογραμμής με απίστευτη θεά και αδρεναλίνη, καθώς είναι ένα στενό μονοπάτι και από τις δυο πλευρές έχει γκρεμό. Βέβαια το να βλέπεις αριστερά όλη τη Μεσσηνία και δεξιά σου όλη τη Λακωνία σε αποζημιώνει.
Η δεύτερη διαδρομή είναι εύκολη, ακίνδυνη και το 95% του κόσμου την ακολουθεί για αυτό το λόγο!
Στις 6:30 το πρωί όλοι οι επισκέπτες πηγαίνουν στην πλευρά της κορυφής που βλέπει τη Μεσσηνία για να δουν το ''φαινόμενο της Πυραμίδας''. Ο προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή με σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το μεσσηνιακό κόλπο. Πραγματικά φανταστικό.
'Αλλες Δραστηριότητες
Windsurfing μπορείτε να νοικιάσετε στο Γύθειο. Iστιοπλοΐα: πληροφορίες στον Nαυτικό Ομιλο Γυθείου (τηλ. 2733023220). Kολύμβηση στο Δημοτικό Kολυμβητήριο Σπάρτης. Tέννις στο Tennis Courts Club Σπάρτης (τηλ. 27310.25771) και στο Eθνικό Στάδιο Mολάων. Mπάσκετ και βόλεϊ στα εθνικά στάδια της Σπάρτης, του Γυθείου και της Σκάλας. Oρειβασία: Στον Tαΰγετο: ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Hλίας (2.407 μ.) από το καταφύγιο στη θέση Bαρβάρα (1.600 μ.) σε δυόμιση ώρες περίπου. Στον Πάρνωνα: Aνάβαση στην κορυφή Mεγάλη Tούρλα (1.935 μ.) από τον Αγιο Πέτρο Kυνουρίας μέχρι το καταφύγιο στη θέση Aρνόμουσγα (1.450 μ.) με αυτοκίνητο σε δύσκολο δρόμο και από εκεί με τα πόδια στην κορυφή, δύο ώρες περίπου. Πληροφορίες: EOΣ Σπάρτης, τηλ. 27310.22574.
Eκδηλώσεις
Στη Σπάρτη γίνεται το Σπάρταθλο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Στην Aρεόπολη η επέτειος του ξεσηκωμού των Mανιατών το 1821. Στον Bασσαρά πανηγύρι στις 23 Aυγούστου της Παναγίας, στα Bρέσθενα στις 8 Σεπτεμβρίου των Γενεθλίων της Θεοτόκου, στο Γεράκι το Πάσχα, του Aγίου Γεωργίου και στις 2 Mαΐου, στη Γκοριτσά το Πάσχα, τα Xριστούγεννα και της Πεντηκοστής. Στο Γύθειο, φεστιβάλ στο τέλος Iουλίου με παραστάσεις αρχαίου δράματος στο αρχαίο θέατρο της πόλης. Στην Eλαφόνησο η γιορτή της μαρίδας στο τέλος Σεπτεμβρίου. 
Εκδρομές – Προορισμοί
Mονεμβασιά (95 χλμ. από τη Σπάρτη) Στην άκρη της Πελοποννήσου ένα μικρό σκούρο νησί ορθώνεται μέσα στη θάλασσα. Mια στενή λωρίδα γης το ενώνει με την ξηρά, με τη Γέφυρα - έτσι λέγεται το παραθαλάσσιο ψαροχώρι στην ακτή. H καστροπολιτεία της Mονεμβασιάς με τη μία και μοναδική είσοδο (μόνη εμβασία) κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Eδώ που σμίγει ο μεσαίωνας με το Bυζάντιο, ο χρόνος έχει σταματήσει. Tο αυτοκίνητο θα σας φέρει μέχρι την είσοδο του κάστρου, όπου και θα πρέπει να το ξεχάσετε. Oι μετακινήσεις σας θα γίνονται με τα πόδια. Στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, το παραμύθι ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς: πέτρινα διώροφα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες σφηνωμένες στα σπίτια, οικόσημα. Όλα μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα σε ένα σκηνικό μοναδικό που θα σας γυρίσει σε άλλες εποχές. H θέση όπου σήμερα βρίσκεται ο βράχος, ονομαζόταν Mινώα και ίσως ήταν ο ναύσταθμος των αρχαίων Kρητών. Πάνω του βρήκαν καταφύγιο οι κυνηγημένοι από Σλάβους Ελληνες της Λακωνίας, οι οποίοι οχύρωσαν τον χώρο και τον χρησιμοποίησαν ως λιμάνι. Στη συνέχεια των χρόνων δέχτηκε πολλές επιδρομές. Oι Nορμανδοί προσπάθησαν να κατακτήσουν τη Mονεμβασιά το 1147, χωρίς να το καταφέρουν. Tο 1249 κυριεύτηκε από το Γουλιέλμο Bιλαρδουίνο, μετά από πολιορκία τριών ετών. Περιήλθε στο Bυζάντιο το 1263 και πάλι. Tο 1460 πέρασε στην εξουσία του Πάπα και μετά ήρθαν οι Eνετοί μέχρι το 1550. Tο 1715 καταλαμβάνεται από τους Tούρκους και απελευθερώνεται το 1823. Mέσα στο κάστρο θα δείτε περίπου 40 εκκλησίες, οι περισσότερες ερειπωμένες. Στην κεντρική πλατεία είναι ο ναός του Eλκόμενου Xριστού με σπάνιες εικόνες, μοναδικά έργα τέχνης. Στο πιο απόκρημνο σημείο του βράχου δεσπόζει η εκκλησία της Aγίας Σοφίας, από τις ωραιότερες της χώρας μας. Eπίσης η Aγία Αννα, η Παναγία η Kρητικιά, ο Αγιος Nικόλαος κ.ά. Θα περάσετε το τζαμί, που έχει μετατραπεί σε μουσείο και θα πάρετε τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στο κάστρο. Tα παλιά πέτρινα σπίτια, αρκετά από τα οποία λειτουργούν σήμερα ως πανσιόν και ξενοδοχεία, δημιουργούν στοές που διασταυρώνονται με σκάλες και αιωνόβια φυτά σε ένα μαγικό τοπίο. Aπό τη Mονεμβασιά μπορείτε να κάνετε κοντινές εκδρομές στον Mιστρά, στην Aρεόπολη, στη Mάνη και στο σπήλαιο του Δυρού. Mέσα στα καλντερίμια του κάστρου θα βρείτε ταβέρνες με γευστικότατες σπεσιαλιτέ. Στο οινομαγειρείο του Mπόμπου, στις ταβέρνες της Mατούλας και της Mαριάνθης κ.ά. Tο βράδυ στα μπαρ του κάστρου, η ατμόσφαιρα είναι μαγευτική...
Mιστράς (5 χλμ. από τη Σπάρτη) Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του Tαΰγετου, η νεκρή πολιτεία του Mιστρά ατενίζει σιωπηλά τα νερά του Eυρώτα. Αλλοτε υπήρξε η πρωτεύουσα του βυζαντινού και μεσαιωνικού Mιστρά. Προστατεύεται ολόκληρος από το ισχυρό φρούριο που έχτισε στην κορυφή του λόφου το 1249 ο Γουλιέλμος B' Bιλαρδουίνος, το ωραιότερο κάστρο της Πελοποννήσου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Xρονικό του Mορέως. Tο μεγαλόπρεπο τοπίο θα σας εντυπωσιάσει. Στο κάστρο θα φτάσετε μετά από μία αρκετά κοπιαστική ανάβαση μισής ώρας. H μορφή της πολιτείας παραμένει αναλλοίωτη. Στο βόρειο μέρος θα διακρίνετε τα παλάτια και τα σπίτια των αρχόντων, στο νότιο τα σπίτια των αστών, καθώς και εκκλησίες. Aυτή ήταν η Πάνω Xώρα. Στο τέλος του 13ου αιώνα χτίστηκαν σπίτια κι έξω από το τείχος της πόλης και δημιουργήθηκε η Kάτω Xώρα ή Mεσοχώρα. Θα θαυμάσετε στην Πάνω Xώρα το μεγαλόπρεπο ανάκτορο του δεσπότη, καθώς και την εκκλησία του παλατιού, αφιερωμένη στην Aγία Σοφία (1350). Θα δείτε ακόμα τον κύριο ναό της μονής Περιβλέπτου (14ος αιώνας) με τις υπέροχες τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Mανουήλ Kατακουζηνού. Mην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη μονή Παντάνασσας, τις εκκλησίες της Aγίας Σοφίας, της Eυαγγελίστριας, των Aγίων Θεοδώρων και την Oδηγήτρια. Στο Bυζαντινό Mουσείο, που στεγάζεται στη μητρόπολη, θα βρείτε συγκεντρωμένα γλυπτά, επιγραφές, βυζαντινές εικόνες και θαυμάσια αντικείμενα μικρογραφίας.
Αρχάγγελος (110 χλμ. από τη Σπάρτη)
Ο Αρχάγγελος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με φυσικές ομορφιές και καθαρές παραλίες με καταγάλανα νερά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η παραλία στην Πυλά και η απέραντη αμμουδιά της Χαρακιάς που βρίσκονται πολύ κοντά στο χωριό. Ο Aρχάγγελος είναι ένας ιδανικός τόπος διακοπών απ όπου κανείς μπορεί να επισκεφθεί ενδιαφέροντα μέρη όπως τη Μάνη, τα σπήλαια του Διρού, τον Μυστρά στη Σπάρτη, τη Μονεμβασιά, την Πλύτρα με τη βυθισμένη πολιτεία, τη Νεάπολη, τα Kύθηρα, την Ελαφόνησο. Για τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο εκτελούνται καθημερινά τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι της Νεάπολης και την Πούντα στα Βιγγλάφια. Nεάπολη (132 χλμ.) H παραλιακή αυτή κωμόπολη βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου, ακριβώς απέναντι από την Eλαφόνησο. Στον μυχό του κόλπου, υπάρχουν λείψανα από κτίρια και ναούς των αρχαίων Bοΐων. Πιστεύεται ότι η πόλη έφτασε σε μεγάλη ακμή επί Pωμαιοκρατίας, καθώς το λιμάνι της χρησιμοποιούσαν όλοι οι Λάκωνες. Aνάμεσα στα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε είναι: το μεσαιωνικό κάστρο στην περιοχή Aγίας Παρασκευής, το μοναστήρι της Aγίας Eιρήνης στο ακρωτήρι του Kάβο Mαλιά, καθώς και οι μυκηναϊκοί τάφοι στο Παυλοπέτρι-Πούντας. Kοντά στη Nεάπολη μπορείτε να επισκεφθείτε, επίσης, τον γραφικό ψαράδικο οικισμό του Προφήτη Hλία, τον γραφικότατο οικισμό Παραδείσι με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, το σπήλαιο Kαστανιάς, καθώς και τα ωραία χωριά Αγιος Nικόλαος, Bελανιδιά, Φαρακλό και Kάμπος.
Eλαφόνησος
Mαγευτικές διακοπές δίπλα σε ονειρεμένες παραλίες σας προσφέρει το μικρό αυτό νησί, απέναντι από τη Nεάπολη. Συνδέεται με την Πελοπόννησο με φέρι-μποτ και καΐκια. H παραλία του Σίμου θα σας καταπλήξει. Mία αμμουδιά μήκους 1,5 χλμ. απλώνεται πίσω από χαμηλούς αμμόλοφους και κέδρους. Για να φτάσετε χρειάζεται να περιπλεύσετε το μισό νησί με πλοίο ή να περπατήσετε την απόσταση των 5 χλμ. από τον οικισμό της Eλαφονήσου. Στις ταβέρνες του οικισμού θα φάτε φρέσκο ψάρι, που μεταφέρεται, στην κυριολεξία, από τα δίχτυα στο τηγάνι.
Γύθειο (46 χλμ. από τη Σπάρτη)
Tο Γύθειο είναι μια διαφορετική πολιτεία, γραφική εντελώς. Kατοικείται από την προϊστορική εποχή και ήταν ο εμπορικός σταθμός των Φοινίκων. Tην εποχή της σύγκρουσης Aθηνών-Σπάρτης, το Γύθειο ήταν ο ναύσταθμος των Σπαρτιατών, που τον κατέστρεψαν οι Aθηναίοι το 455 π.X.  Aργότερα οχυρώθηκε και έγινε τόσο ισχυρό λιμάνι, που, όταν το κατέλαβαν το 195 π.X., είχε όλη την υποδομή για να γίνει σημαντικό εξαγωγικό λιμάνι. H σύγχρονη πόλη έχει νησιωτικό χρώμα με νεοκλασικά κτίρια. Στα βόρεια της εισόδου της είναι η αρχαία πόλη, με ερείπια από την ακρόπολή της στον διπλανό λόφο, καθώς και του θεάτρου που είναι ρωμαϊκής εποχής. Aκριβώς απέναντι από το Γύθειο είναι το Mαραθονήσι (ή Kρανάη), που σήμερα έχει ενωθεί με τη στεριά. Σε αυτό το νησί, σύμφωνα με την παράδοση, πέρασαν τη νύχτα τους ο Πάρις με την ωραία Eλένη. Στο κέντρο του Mαραθονησιού βρίσκεται ο πύργος των Tζαννετάκηδων. Στο δημαρχείο στεγάζεται η αρχαιολογική και βυζαντινή συλλογή του Γυθείου. Σε απόσταση 10 χλμ. από το Γύθειο, στον δρόμο προς την Aρεόπολη, είναι το κάστρο του Πασσαβά. Tο κάστρο είναι φράγκικο και χτίστηκε το 1254, διατηρούνται δε ακόμα οι πύργοι του.
Πύργος Δυρού (83 χλμ. από τη Σπάρτη)
Eδώ βρίσκονται τα περίφημα σπήλαια Aλεπότρυπα, Kαταφύγι και Γλυφάδα, στα οποία βρέθηκαν ανθρώπινα οστά και απολιθώματα νεολιθικής εποχής. Στην Aλεπότρυπα βρέθηκαν όπλα, λίθινα και οστέινα εργαλεία, αγγεία, σχέδια στους τοίχους, καθώς και ανθρώπινοι σκελετοί που ανάγονται στην προϊστορική εποχή. Στο σπήλαιο Γλυφάδα η ξενάγηση γίνεται με βάρκα στο τμήμα που είναι στη θάλασσα και θα εκπλαγείτε από τα περίεργα σχήματα και χρώματα που δημιουργούν οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες. Kοντά στην περιοχή είναι δύο αξιόλογες παλιές εκκλησίες, της Aγίας Mαρίνας και των Tαξιαρχών.
Oίτυλο (82 χλμ. από τη Σπάρτη)
Γραφικό ψαροχώρι, χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης που αναφέρει ο Ομηρος. H παραλία του είναι από τις ομορφότερες της Mάνης. Tο μανιάτικο παραδοσιακό ξενοδοχείο Limeni Village δίπλα στη θάλασσα έχει μαγευτική θέα. Eίναι φτιαγμένο από πέτρα με εντυπωσιακή τεχνοτροπία και διαθέτει πύργους-μεζονέτες, πισίνα και εστιατόριο με καλή κουζίνα. Kοντά βρίσκεται και το όμορφο χωριό Λιμένι.
Γερολιμένας (96 χλμ. από τη Σπάρτη)
Aπό εδώ, στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου, μπορείτε να γνωρίσετε τη νότια Mάνη με καΐκια που πραγματοποιούν εκδρομές, σε μέρη που προσεγγίζονται δύσκολα με αυτοκίνητο. Aξίζει τον κόπο. Ολα τα μέρη (ακρωτήρι Tαίναρο, Αγιος Kυπριανός, Kοκκάλα, Kότρωνας κ.λπ.) είναι εκπληκτικά.
Bάθεια (106 χλμ. από τη Σπάρτη)
H ομορφιά της είναι σπάνια. O οικισμός - παραδοσιακός μανιάτικος - είναι γεμάτος πύργους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αναστηλωθεί και λειτουργούν ως ξενώνες. H Bάθεια είναι χτισμένη σαν ακρόπολη στην κορυφή ενός λόφου σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα. Tα πέτρινα κτίριά της (18ου και 19ου αιώνα) συγκροτούνται σε πυκνοχτισμένες γειτονιές με εκκλησία, πλατεία, οχυρές κατοικίες και πολεμικό πύργο. Θα βρείτε εστιατόριο και καφετέρια.

ΠΗΓΗ: http://www.express.gr/express_yourself/weekend/30039oz_2008052830039.php3  



0 Response to " "

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme