http://gr-kitchen.blogspot.com
ΤΥΡΟ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
ΤΖΑΤΖΙΚΙΤ
τρίψετε το αγγούρι με τον χοντρό του τρίφτη και βάλετε το τριμμένο μέσα σε μια καθαρή πετσέτα στρίφτε την πετσέτα και κάντε μια μπάλα κυλάτε
Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ-STUFFED PORK
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με σκόρδο το χοιρινό
(που είναι ανοιγμένο σαν μεγάλο φύλλο). Αλείφουμε με τη μουστάρδα
την επιφάνειά του και από πάνω στρώνουμε το μπέικον.
Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ-PORK FILLET ALA CREAM
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκαΠροσθέτετε τη σόδα, τη φαρίνα, το τυρί και
λίγο αλάτι στη μαρέγκα και ζυμώνετε με τα χέρια.Πλάθετε τις
τυρό κροκέτες όπως πλάθουμε τα Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΤΖΑΤΖΙΚΙΤ
τρίψετε το αγγούρι με τον χοντρό του τρίφτη και βάλετε το τριμμένο μέσα σε μια καθαρή πετσέτα στρίφτε την πετσέτα και κάντε μια μπάλα κυλάτε
Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
χτυπήσατε το σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με λίγο λάδι να λιώσει καλά προσθέστε το ψωμί καθαρισμένο από τον φλοιό και να είναι λίγο Διαβάστε περισσότερα Please read more
200 γραμμάρια ροκφόρ blue cheese τριμμένο με της παλάμες σας
μικρά κομματάκιατα ανακατεύουμε με
Για τις μπακαλιαροκροκέτες: μαδάμε τον καθαρισμένο μπακαλιάρο σε κομματάκια τραβηχτά . Τον βάζουμε σε µπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το
Σοτάρομε το κρεμμύδι σκόρδο μπέικον ζαμπόν ελαφρός να μην καούν
Έχουμε το ρύζι σε μια απλάδα βρασμένο προσθέτουμε επάνω στο ρύζι τα σοταρισμένα προσθέτουμε δυο Διαβάστε περισσότερα Please read more
καθαρίσουμε τις σαρδέλες αφαιρούμε τα κόκαλα και τις ανοίγουμε σαν πεταλούδα Περιχύνουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο.βαζουμε τις σαρδέλες με Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣΣ-GREEN SALAD
Πλένομαι ένα καλό μαρούλι και το κόβομαι σε μεγάλα κομμάτια και κατά προτίμηση
στραμπουλικτά με τα χέρια. τα βάζομε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο
πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια , όχι μεγάλου μήκους
πιπεριά πράσινη, κομμένη και αυτή πιπεριά καυτερή, κομμένη σε πολύ
μικρά κομματάκια ρόκα, ψιλοκομμένη λίγη κάπαρη πικάντικες ελιές,
Διαβάστε περισσότερα Please read more
Διαβάστε περισσότερα Please read more
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανό,ψυλοκομμέν2 κουταλιές άνιθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι1 ματσάκι Ρόκα1 πιπεριές χροματιστές 1 /2 κούπα
κρουτόν λίγη
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά.
Dressing Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι.. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε με το χέρι σε μια σαλατιέρα. Και τα Κρεμμυδάκια τα φρέσκα Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σοτάρετε σε
Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα αφήνουμε να παγώσουν τα ξανακατεβούμε με τα υπόλοιπα το σκόρδο το αλάτι και το λαδόξυδο.
Κόβουμε της ντομάτες αμοιόμορφα και τα αγγούρια το ίδιο, πιπεριές πράσινε και κρεμμύδι μακρόστενα ελαιόλαδο αλάτι ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα ελαφρός. τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και επάνω βάζουμε ένα
Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι
Κόβουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι τις πλένουμε καλά
Κόβουμε στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια το μπέικον και το σοτάρουμε χωρίς
Διαβάστε περισσότερα Please read more
Κόβουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι τις πλένουμε καλά
Κόβουμε στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια το μπέικον και το σοτάρουμε χωρίς
Διαβάστε περισσότερα Please read more
1. Πλένουμε τα φύλλα της σαλάτας,. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.
2. ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθετουμε το φρέσκο τόνο και τον ψήνουμε για 5΄, από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα . Τον αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΑΤΙΓΟΡΟΙΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και πασπαλίστε τις μπριζόλες.
Αλευρώστε τες και σοτάρετε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τις
Αλευρώστε τες και σοτάρετε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε τις
ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ-STUFFED PORK
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με σκόρδο το χοιρινό
(που είναι ανοιγμένο σαν μεγάλο φύλλο). Αλείφουμε με τη μουστάρδα
την επιφάνειά του και από πάνω στρώνουμε το μπέικον.
Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ-PORK FILLET ALA CREAM
σοτάρετε τα χοιρινά μπριζολάκια με το ελαιόλαδο να τρώγονται σβήστε τα
με καλό κρασί και αφήστε να πιούν το κρασί αφαιρέσετε τα από το τηγάνι
και στο ίδιο λάδι ρίξετε τοΔιαβάστε περισσότερα Please read more
Παίρνουμε κοτόπουλα φιλέταΤα κομμάτια φιλέτα περίπου στα 300 γραμμάρια
τα ανοίγουμε καλά και τα χτυπάμε λίγο να απλώσουν ομοιόμορφα
τα αλατοπιπερώνουμε τα επαλείφομε ελαφρός με
ΣΩΣ DRESSING
200 γρ. μαγιονέζα 100 γρ. κέτσαπ 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
Λίγο ταμπάσκο Λίγο ξίδι όλα μαζί στο
Λίγο ταμπάσκο Λίγο ξίδι όλα μαζί στο
μπλέντερ και κτυπήστε τα να αναμιχτΔιαβάστε περισσότερα Please read more
Αναλογίες ένα ελαιόλαδο και 1/3 / ξύδι Balsamic Vinegar
Λίγη πικάντικη μουστάρδα αλάτι πιπέρι λίγο σκόρδο φρέσκο και όλα
μαζί στο μπλέντερ να γίνουν κρεμόδης Making cream.αυτό το dressing
DRESSING ΣΑΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ
150 γραμμάρια ροκφόρ blue cheese τριμμένο με της παλάμες
σας μικρά κομματάκιαμπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλές ημέρες
Σε ένα μίξερ βάζουμε 4-5σκελίδες σκόρδο 5 φιλέτααντσούγιες
[σαρδέλες]καλές1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα1κουταλάκι
Αναλογίες ένα ελαιόλαδο και 1/3 λεμόνι φρέσκο Λίγη πικάντικη
μουστάρδα αλάτι πιπέρι. και όλα μαζί στο μπλέντερ να γίνουν
κρεμόδης.Making cream μπορεί να διατη
2 κ.σ. μουστάρδα και όλα μαζί στο μπλέντερ να γίνουν κρεμόδης
Making cream. μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Ταρακουνήστε το καλά πριν από κάθε χρήση
1/6 μαγιονέζα Αλατοπίπερο και όλα μαζί στομπλέντερ να γίνουν
κρεμόδηςMaking cream.μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλές
ημέρες. Ταρακουνήστε το καλά πριν από κάθε χρήση
κρεμόδηςMaking cream.μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλές
ημέρες. Ταρακουνήστε το καλά πριν από κάθε χρήση
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ξύδι1 κουταλιά
σούπας λεμόνι 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 1 κουταλάκι
γλυκού τριμμένο βασιλικό ¼ κουταλάκι πιπ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ-SEAFOOD
Βράστε τον αστακό σας και κόψτε τον κατά μήκος στη μέση.
και φυλάξτε τον στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.
Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά
και βράστετη σάλτσα με λίγο Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ- FRIED MUSSELS WITH GARLIC SAUCEΣ
ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ- FRIED MUSSELS WITH GARLIC SAUCEΣ
κουπίστε τα μύδια σε χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι σε φριτέζα
ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Βουτήξτε τα μύδια, περίπου μια
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κούπες νερό με μια σκελίδα σκόρδο
και μια κουταλιά λάδι και τ’ αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια
ρίχνουμε τα μύδια, τα αφήνουμε να βράσουν για 4΄-5΄,
τα σουρώνουμε και Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ-MUSSELS WITH RICE
Πλένουμε καλά τα μύδια να φύγουν καλά οι άμμοι . Κρατάμε
μόνο τακλειστά και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα. Τα ζεματάμε
σε βραστό νερό για 5'. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή
κουτάλα και κρατάμε Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ-MUSSELS WITH RICE
Πλένουμε καλά τα μύδια να φύγουν καλά οι άμμοι . Κρατάμε
μόνο τακλειστά και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα. Τα ζεματάμε
σε βραστό νερό για 5'. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή
κουτάλα και κρατάμε Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-ΣΩΤΕ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντρό κόβουμε το σπανάκι. Σε κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 λευτο το σκόρδο να βγάλει
το άρωμά του. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα
Διαβάστε περισσότερα Please read more
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε για 1 λευτο το σκόρδο να βγάλει
το άρωμά του. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα
Διαβάστε περισσότερα Please read more
Σ' ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις πατάτες μέχρι να
μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο, και τις βγάζουμε από το τηγάνι.
Διαβάστε περισσότερα Please read more
μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο, και τις βγάζουμε από το τηγάνι.
Διαβάστε περισσότερα Please read more
Ζεστάνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, σεμέτρια
φωτιά. Όταν κάψουν, προσθέστε τα μανιτάρια, 1 κουταλάκιτού
γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι Διαβάστε περισσότερα Please read more
Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ρύζι να τηγανιστεί μαζί με τα λαχανικά για λίγο. Στη
συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη.Ανακατώνουμε για
λίγο και στη συνέχει.Διαβάστε περισσότερα Please read more
Ρίχνουμε το ρύζι να τηγανιστεί μαζί με τα λαχανικά για λίγο. Στη
συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη.Ανακατώνουμε για
λίγο και στη συνέχει.Διαβάστε περισσότερα Please read more
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΛΥΚΑ
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι
και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε
τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή
Αρχικά χτυπάμε για 1 ώρα περίπου, το λάδι με το χέρι και στη συνέχεια
προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε ακόμη 5΄ λεπτά και ακολούθως
ρίχνουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι, την κανέλλα
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει και συνεχίζετε με τους
κρόκους, τη βανίλια, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα
αμύγδαλα και προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι.Ζυμώνετε αρκετή ώρα
ώστε η ζύμη για τους κουραμπιεδες να γίνει μαλακή για
Λίγη φλούδα μανταρινιού Λίγο ροδόσταμο Ετοιμασία Βάζουμε τομέλι
σε μία κατ1.600 γρ. μέλι 1.300 γρ. σουσάμι σαρόλα να βράσει και αφαιρούμε
τον αφρό. Σε ένα τηγάνι καβουρδίσουμε το σουσάμι και το προσθέτουμε στην
κατσαρόλα με το Διαβάστε περισσότερα Please read more
PENNES CHICKEN AND VODKA
ΠΕΝΝΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ VODKA
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΟΓΚΡΑΝΤΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΟΥΖΟ-
LINGUINI WITH TUNA, CAPERS AND OUZO
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΟΥΖΟ-
LINGUINI WITH TUNA, CAPERS AND OUZO
0 Response to "http://gr-kitchen.blogspot.com"
Δημοσίευση σχολίου